Nosite prsten uvijek na kažiprstu? Evo koju poruku šaljete…

S novom modnom sezonom, a prije nego li zahladi i ruke ušuškamo u mekane rukavice, stigli su prstenčići. Nalaze se u ponudi svih street stayle brendova i vrlo često završavaju na našim shopping listama. Da ne bude zabune danas otkrivamo – kad nositi veliko, a kad manje prstenje? Curke, to nema veze s modom nego s veličinom vaših dlanova, širinom i duljinom prstiju…

prsten-fashion-modnialmanahKako odabrati pravi model?
• Prstenje uvijek birajte u skladu sa proporcijom šake i prstiju. Ako ste tip koji ima ‘koščate’ ruke dugačkih prstiju nosite veliko prstenje. S druge strane, izbjegavajte sitno prstenje, jer će vam ruke djelovati još mršavije.
• Imate li kraće prste, nemojte se odlučivati za veliko prstenje. Pazite i na izbor kamena – uvijek birajte ovalnu ili pravokutnu formu.

Znate li? Prilikom nošenja prstenja postoji još jedna važna stvar, a to je simbolika svakog prstena i prsta na kojem se nosi. Tako je na primjer prstenjak na desnoj ruci kod nas (u svijetu je riječ o lijevoj ruci) simbol vjernosti, ljubavi i zavjeta. Sam po sebi, svaki prst nosi određenu simboliku. Ukoliko nosite prsten na određenom prstu, pažljivi će promatrač moći reći nešto više o vašoj osobnosti, a ne samo o stilu. Na primjer, ukoliko nosite prsten na palcu, neverbalnim jezikom emitirate poruku da ste osoba sigurna u sebe i svoje izbore, ako je na kažiprstu to govori u prilog vašoj ambiciji i odlučnosti, na srednjem prstu o odgovornosti i uravnoteženosti, i na kraju mali prst govori o kreativnosti i pomalo egocentrizmu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed