Nema zavlačenja pod dekicu – Fit Medo i Jelena Rozga pozivaju na vježbanje!

Nakon kiše, uvijek dolazi sunce pa mi odbrojavamo do stabilne i sunčane fronte koja će obilježiti drugi dio proljeća i uvesti nas u ljeto. Kako bi bili spremni, važno je vježbati! Vježbati s jednim od najboljih fitness trenera koji je zaslužan za kondiciju i izgled brojnih žena kojima se divimo.

Fitness trener Ante Burazin poznatiji kao FIT MEDO je sa svojom klijenticom Jelenom Rozgom prošlotjedne je sunčane dane iskoristio da se malo odmaknu iz teretane te obavio trening na otvorenome i pokazao neke od vježbi koje pomažu da budete fit i u formi!

Za njih vam je potreban TRX i dobra volja. Jeste li spremni?
TRX je mali rekvizit, možete ga nositi uvijek sa sobom i stane u torbu za trening, te pomoću njega možemo odradit trening bilo gdje, u ovom slučaju zakačen je na stablo te trening može krenut! Pomoću trx-a koristimo cijelo tijelo, tj aktiviramo cijelo tijelo, pomaže nam u razvoju kondicije, ravnoteže, fleksibilnosti, brzine te kod sagorijevanja potkožnog masnog tkiva. TRX uključuje rad i opterećenje vlastitom težinom tijela uključujući više mišićnih skupina odjednom a jedna od bitnijih odlika ovog rekvizita je da su u svakoj vježbi uključeni mišići corea, a stabilan i jak core je bitan u zaštiti od ozljeda, pomoću trx-a njegovo jačanje je sigurno! Na ovom rekvizitu možete napravit odličan trening i postoji mnogo vježbi. Vježbe zagrijavanja, vježbe za mišiće corea, vježbe s naglaskom na gornji dio tijela, vježbe s naglaskom na donji dio tijela, vježbe istezanja.

TRX će te pronaći u svakoj teretani, jer je rekvizit koji je u zadnje vrijeme postao jako popularan, te Ante sa svojim klijentima dosta vježbi izvodi pomoću njega. TRX će vam pomoći u snazi i izdržljivosti ali i kontroli vlastitog tijela.

3 TOP TRX VJEŽBE
Vježbe na trxu izvodimo 5 serija po 15 ponavljanja

Veslanje na trx-u
Primite ručke i okrenite se prema sidrištu, stopala su postavljena u širinu ramena. Ruke ispružite ispred sebe i zakoračite par koraka naprijed kako bi se tijelo nagnulo unazad. Privlačite prsa do ručki zadržavajući tijelo ravno, zaustavite se kratko pa se vratite u početni položaj. Da bi si otežali pomaknite stopala više naprijed, ili izvedite jednoručno veslanje

jelena-rozga-fit-medo-trx-modnialmanah-zdrav-život-vježba

Čučanj na trx-u
Položaj je jednak kao u veslanju, ali ruke su savijene pod 90 stupnjeva. S laktovima uz bokove. Trake su blago napete. Kukovi su potisnuti unazad tijelo se spušta sve dok natkoljenice ne budu paralelne s podom. Da bi si otežali možete izvest jednonožni čučanj.

Potisak s prsa na trx-u
Primite ručke i okrenite se od sidrišta sa stopalima postavljenim u širinu ramena. Ruke ispružite pred prsa i zakoračite unazad korak kako bi se tijelo nagnulo naprijed.
Zadržavajući tijelo u liniji, savijte ruke i spustite prsa sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne s podom. Zadržite trenutak pa se potisnite natrag.

Biceps pregib sa šipkom 7/7/7 (4 serije 21 ponavljanje)
U početnoj poziciji potrebno je držati šipku s pothvatom u širini ramena s pruženim rukama. Prvih 7 ponavljanja se izvodi iz početne pozicije do 90stupnjeva, drugih 7 ponavljanja od 90stupnjeva do pune kontrakcije mišića a zadnjih 7 ponavljanja izvodi se cijeli pokret od početne pozicije do pune kontrakcije.

jelena-rozga-fit-medo-trx-modnialmanah-zdrav-život-vježba

Trenutno nema komentara

Comments are closed