Ne propustite pogledati Histrionsku Gričku vješticu!

histrioni-barica-cindek-modnialmanah-lifestyleHistrioni već dugi niz godina njeguju izrazitu naklonost prema djelima Marije Jurić Zagorke pa su tako tijekom svoje četrdesetdvogodišnje povijesti u Tkalčićevoj ulici Zagorki, iz zahvalnosti na onome što nam iza sebe ostavila, podigli spomenik (1991.), a na scenu postavili čak 4 uprizorenja njezinih djela, od kojih su neka postavljali i po nekoliko puta (u različitim adaptacijama i glumačkim postavama).

To su GRIČKA VJEŠTICA (1987.), KĆI LOTRŠČAKA (1990.), VITEZ SLAVONSKE RAVNI (1992.), GRIČKA VJEŠTICA (1994.), JALNUŠEVČANI (1995.) i KĆI LOTRŠČAKA (2017.) – SVEUKUPNO 6 premijera i više stotina izvedbi u Zagrebu i po RH.

Zagreb i Histrioni vole Zagorku jer ona je jedan od simbola i Zagreba, a i Histriona, nakon iznimno dobro primljene predstave KĆI LOTRŠČKA iz 2017. koja je slavila Zagreb, u ovoj sezoni godini logično nastavljau sa najkapitalnijim i, očito, najpopularnijim Zagorkinim romanom GRIČKA VJEŠTICA.

BARICA CINDEK – GRIČKA VJEŠTICA, istinita je priča o mladoj i lijepoj pekarici koja je Mariji Jurić Zagorki poslužila kao osnovni motiv za njezin najčuveniji roman, čiji naslov nosi i kazališna predstava koja je hit ljetne kulturne scene u metropoli.

Ne propustite je, a na slijedećem linku potražite raspored predstava. Danas vas Opatovina očekuje…

Trenutno nema komentara

Comments are closed