Ne možete li rashladiti tijelo tijekom dana? Možda ovo radite krivo…

Odjenuli ste svijetlu prozračnu odjeću napravljenu od prirodnih materijala, zaštitili ste lice šeširićem koji u sebi ima UV zaštitu, izbjegavate najjače sunce u podne… No, opet jedva preživljavate vruće i tople dane?

Koliko vode pijete? Optimalno je od 8 do 10 čaša dnevno!

I djeca znaju kako je tijekom ljeta potrebno piti puno obične vode! Koliko vi pijete? Odrasle, zdrave osobe bi trebale piti između 8 i 10 čaša vode dnevno, dok oni koji se bave fizičkim aktivnostima, trebaju piti najmanje 15 čaša. Osim vode, možete konzumirati mlijeko i voćne sokove, a istovremeno trebate umanjiti količini unosa alkoholnih pića, jer oni djeluju kao diuretici (zbog kojih se gubi i puno tekućine u organizmu).

Što se nalazi na vašem tanjuru?
Dan započnite doručkom bogatim proteinima i vlaknima, u sredini dana pojedite ručak i dan završite laganom večerom. Dodajte i dvije užine koje će činiti osvježavajuće voće. Ovakav raspored će vam sačuvati snagu i održavat će vas zdravim i koncentriranim. Jedite kruh (posebno crni koji je bogat B vitaminima), ali i proteine koji se nalaze u mlijeku, siru, mesu…

zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Pazite na higijenu i pamučnu odjeću
Tijekom vrućih i sparnih dana posebno pazite na osobnu higijenu- redovito tuširanje prije i nakon spavanja, nakon dolaska s posla, ali i prije izlaska dati će vam osjećaj svježine. Tuširate li se mlakim tušem rashladit ćete svoje tijelo. Isto tako pazite na odjeću koju nosite. Neka bude pamučna i prozračna. Redovito je perite kako bi uvijek bila svježa.

Kontrolirajte stres
Stres je opasan uvijek, a ljeti pogotovo. Ukoliko ga osjećate kad jurite sa sastanka na sastanak, pokušavate stići sve obaveze koje imate tijekom dana stanite. Razmislite, osvijestite i smirite se. Na taj način ćete umiriti tijelo koje će se prirodno rashladiti.

zdravlje-zdrav-život-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed