Najbolje od tradicije na street food način: uhvatite uz obalu food truck poznatog hrvatskog chefa

U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard je i ovog ljeta pokrenuo projekt Mastercard Food Truck Road Trip u sklopu kojeg će se od danas, 22. srpnja pa sve do 4. kolovoza organizirati jedinstvena gurmanska priča u pet destinacija.

Za vrijeme ove jedinstvene gastro turneje, voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremat će tradicionalne hrvatske recepte na moderan način u posebnom vozilu Mastercard Food Truck kojim će obići Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik i Split. Time će ovi gradovi privremeno obogatiti svoju street food ponudu te omogućiti domaćim i stranim gurmanima da uživaju u pomno odabranim nacionalnim jelima. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela uvijek je iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnima, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji nas užurbani stil života tjera da pojedemo nešto s nogu, onako usput, pa kad je već tako, zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji pri plaćanju ostvaruju 15% popusta i dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.

„I ove smo godine krenuli na Mastercard Food Truck turneju, nakon uspješne prošlogodišnje, kako bismo upotpunili projekte kojima našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste“, rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda. „To svakako činimo i kroz našu platformu Priceless Croatia (priceless.com) koja nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustava u destinacijama diljem Hrvatske.“

Raspored turneje Mastercard Food Truck Road Trip
• PULA – Narodni trg (22. i 23. srpnja, od 18 do 24 sata)
• RIJEKA – Trg 111. brigade hrvatske vojske (od 24. do 27. srpnja, od 18 do 24 sata)
• PLAŽA ZRĆE, OTOK PAG – Klub NOA (od 28. do 30. srpnja, od 16 do 20 sati / od 22 do 2 sata)
• ŠIBENIK – Ulica kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane (od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata)
• SPLIT – točna lokacija i vrijeme održavanja bit će objavljeni naknadno (3. i 4. kolovoza)

Trenutno nema komentara

Comments are closed