Malo drugačiji Valentinvo jelovnik – otkrijte drevne ayurvedske afrodizijake

Ukoliko ste ‘100 godina zajedno’ i Valentinovo želite iskoristiti kako biste izašli na mjesto na kojem još niste bili ili želite probati neku posebnu hranu, evo ideje…

„Ayurvedski okusi ljubavi“ prigodan je program za zaljubljene koji vas smješta za prepun stol za kojim ćete moći kušati posebna ayurvedska „ljubavna“ jela i uživati u bogatstvu okusa ayurvedskih začina, među kojima se mnogi već tisućama godina koriste kao afrodizijaci. Ljubavne strasti moći ćete rasplamsati uz jela koja obiluju začinima poput muškatnog oraščića, poznatim i kao ženska vijagra, cimetom, te klinčićem, kardamomom i đumbirom, začinima koji se u ayuredskoj tradiciji već od davnina koriste za poticanje seksualne strasti i potencije.

Gdje? U klupskom restoranu zagrebačkog Ayurveda Balance Health Centra koji vas čeka u četvrtak, 14. veljače, na sam blagdan Valentinova, te također i dan kasnije, u petak, 15. veljače, od 13 do 19 sati.

Dr. I. Kalyan Chakravarthy, M.D. (Ayurveda), poznati indijski liječnik iz obitelji uglednih tradicionalnih ayurvedskih liječnika – vaidya i stalni član tima Ayurveda Balance Health Centra, tajne ayurvedskih začina i afrodizijaka otkrit će za ovu prigodu dvjema hrvatskim kuharskim majstoricama Višnji Lažeti i Eti Čačilo, koje će spravljati sva „ljubavna“ ayurvedska jela. Dr. Kalyan, koji potječe iz obitelji ayurvedskih liječnika koja je liječila prvog indijskog kralja, ističe i koliko je sam ritual objedovanja i način unosa hrane važan za postizanje željenog učinka.

ayurveda-modnialmanah-gastro-valentinovo

„Ovog Valentinova priuštite sebi i svojim partnerima i partnericama eksploziju plemenitih ayurvedskih okusa, ali ne zaboravite da u njega i vi dodate začin svoje ljubavi. Dok uživate u našim izvornim jelima, ne zaboravite u sam ritual objedovanja unijeti svjesnost, pokušajte osjetiti i doživjeti svaki pojedini okus, budite svjesni s koliko je ljubavi svaka pojedina namirnica koju jedete uzgojena. Uživajte u ovoj ayurvedskoj hrani svim osjetilima. Sam ritual svjesnog objedovanja, podjednako je važan kao i kvaliteta hrane koju unosimo“, tumači Dr. Kalyan, pa nastavlja: „Ayurvedska tradicija nas uči da je najbolje vrijeme za vođenje ljubavi tijekom punog mjeseca i barem 2 sata nakon obroka, dok je idealno vrijeme za vođenje ljubavi svakoga dana između 22 i 23 sata.“ No, to je tek jedan od brojnih tisućljetnih tradicionalnih ljubavnih savjeta koje skriva ayurvedska znanost.

ayurveda-modnialmanah-gastro-valentinovo

Inače, klupski restoran Ayurveda Balance Health Centra, nakon valentinovskih užitaka, otvorit će i svakodnevno svoja vrata za sve ljubitelje zdravih, ayurvedskih delicija. „Naš klupski restoran nudi svakodnevno zdrave ayurvedske ručkove u našem Centru, ili putem dostave. U našoj ponudi ayurvedskih obroka rukovodimo se ayurvedskim principima koji kažu da je središnji i najvažniji obrok ručak, koji prema ayurvedskim principima mora biti svakodnevno između 11 i 14,30 sati, u vrijeme kad je „agni“ probavna vatra najjača“, tumači Tina Carić, direktorica Ayurveda Balance Health Centra, prvog i jedinstvenog ayurvedskog centra za dijagnostiku i primjenu ayurvedskih znanja ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe koji obuhvaća sve segmente ayurvedskog liječenja, a na jednom mjestu okuplja niz stručnjaka na polju ayurvedske i alopatske medicine te ayurvedske prehrane i yoge.

Više na: www.ayurveda-balance.hr
www.facebook.com/Ayurveda.Balance.Health.Center

Trenutno nema komentara

Comments are closed