Licitar za Valentinovo!

Licitarsko srce oduvijek je tradicionalno bilo znak simpatije i ljubavi, a u poznatoj zagrebačkoj radionici nakita Lapidarium od njega su napravili vrlo moderne i prelijepe komade nakita koji osvajaju i najtvrđa srca. Do Valentinova je ostalo još samo dva dana pa svoju bolju polovicu razveselite Zlatnim licitarom…

Običaj darivanja licitara, kojim mladić djevojci iskazuje svoju privrženost i ljubav, duboko je ukorijenjen u hrvatskoj kulturi. Zahvaljujući posebnom umijeću te svojstvenom načinu oslikavanja koje su hrvatski obrtnici tradicionalno prenosili i razvijali s generacije na generaciju, licitar je danas postao jedan od nacionalnih simbola te predstavlja autohtoni hrvatski tradicijski suvenir.

zlatni-licitar-lapidarium-zlatarna-shopping-valentinovo-modnialmanah

„Zlatni licitar je zaštićeno ime kolekcije nakita koju ekskluzivno proizvodi samo naša radionica. Kupuju ga i daruju građani i turisti širom Hrvatske, te je jedan od rijetkih suvenira koji se izrađuje i prodaje u Hrvatskoj. Licitarsko srce je uvijek bilo i ostalo znak simpatije i ljubavi, tradicije kojoj želimo dodati i umjetničku dragocjenost“, ispričao je Mario Nokaj, vlasnik autorske radionice Lapidarium.

U kolekciji Zlatni licitar posebno se ističu minimalističke pletene narukvice s decentnim privjeskom srca, a u ponudi su u crvenoj, plavoj, crnoj i bijeloj boji. Idealne su za parove jer, ovisno o boji, narukvice mogu biti i muške i ženske. Osim narukvica u kolekciji se nalaze i privjesci srca u četiri različite veličine, te predivne decentne naušnice u dvije različite varijante. Svi komadi izrađeni su od srebra tradicionalnom izradom te ručno emajlirani. Narukvice se po cijeni od 150,00 kn mogu pronaći u Lapidariumu u Radićevoj 10, a privjesci po cijeni od 80,00 do 250,00 kn, te naušnice od 180,00 do 220,00 kn.

Trenutno nema komentara

Comments are closed