Kreirajte svoju čokoladu!

Čokolada, ah čokolada! Mliječna, tamna, s različitim dodatcima. U pralinama, tablama, oblicima koji mame na degustiranje. Volite li vi i vaš partner čokoladu, danas napravite fora poklon za Valentinovo.

Što vam je potrebno?
Baza koju napravite od jedne velike čokolade za kuhanje koju rastopite na pari. Dodajte malo maslaca, mlijeka i vode da bi smjesa ostala tekuća, te jednu žlicu običnog vrhnja. Smjesu dobro izmiješajte i dok je još vruća izlijte u kalupe.

Što sve možete napraviti od čokolade?
• Slatke praline u koje možete dodavati bademe, lješnjake, rozine… Isto tako možete ih ukrasiti tamnom ili bijelom čokoladom, kokosovim mrvicama, rezanim orasima…
• Napravite različite oblike poput srca, školjki, strelica… Pogledajte kakvi se sve gumeni kalupi nude i kupite one koji vam se sviđaju. Kad napravite praline s takvim kalupima možete napraviti i ledene kocke.
• Idete li na rođendan? Napravite okvir za sliku od čokolade. Kupite tri čokolade, jednu za kuhanje, drugu jestivu crnu i bijelu, te njih iskomadajte na kockice. Pripremite karton veličine okvira za fotografiju te ga obložite prozirnom folijom. Čokoladu za kuhanje rastopite po istom, gore navedenom postupku i u tanjem sloju ravnomjerno razmažite po jednoj strani kartona. Nakon što tako odstoji nekoliko minuta, počnite redati naizmjenično kockice crne i bijele čokolade. Stavite nekoliko minuta u frižider da se čokolada stvrdne i okvir je gotov.

Trenutno nema komentara

Comments are closed