Koji model šešira nositi?

Vrijeme je za šešire – poručuju stilisti svjetski poznatih šminkerica koji su upravo ovaj modni detalj kombiniraju uz haljine, suknje ali i hlače i tunike! Šeširi su raznobojni, svakakvih oblika i boja napravljeni od tkanina koje se spajaju s total look-om. Dakle, sve je dopušteno, samo ne kombiniranje slamnatih šešira i kožnih jaknica.

Evo po kojem principu odabrati idealan model:
• Duguljasto lice će optički izgledati kraće ukoliko nosite plići model šišira s kraćim obodom. Izbjegavajte dodatne ukrase na šeširu poput dominantnih traka koje povezuju cilindar i obod. Duga kosa može optički produljiti lice, pa je prije stavljanja šešira pokupite u pletenicu ili rep.
• Ovalno lice je vrlo zahvalno za odabir šešira pa dajte si oduška. Pazite samo na duljinu kose. Ovisno o frizuri šešir možete nositi i malo nakrivljen kako biste otkrili frizuru.
• Četvrtasti oblik lica optički ublažite odabirom šešira sa zaobljenim cilindrom i kratkim obodom koji se lagano podiže prema gore. Isto tako pristaju vam i ‘muški’ modeli šešira s kraćim obodom.
• Srcoliki oblik lica lijepo će izgledati u kombinaciji sa šeširom čiji je cilindar lagano ‘stisnut’ s lijeve i desne strane. Isto tako pristaju vam modeli šešira-kapica koje lijepo prekrivaju glavu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed