Kližu vam se potplati cipela? Evo što možete napraviti same

cipele-savjet-diy-napravi-sam-modnialmanahKupili ste savršene cipele no modni užitak je pokvaren već prilikom prvog nošenja? Kližu se i postaju nesigurne za hodanje! Riječ je o vrsti potplata, materijalu ili obradi koja nije prilagođena uvjetima.

Ne brinite, evo savjeta što napraviti…
• Nove cipele ili čizme nosite nekoliko sati u svojem domu. Tako će se oblik prilagoditi vašoj nozi, a potplat oblikovati ovisno o gazištu.
• Imate li osjećaj da se kližu, potplat lagano prijeđite brusnim papirom. Lagano rekli smo, tek toliko da se s potplata ukloni sjaj. Nakon toga se cipele ne bi trebale klizati. Nemate li brusni papir, napravite nekoliko koraka po šljunčanoj površini. Efekt je isti.
• Imate li problem s gumenim potplatima koji se kližu prije nošenja ih prijeđite silikonskim sprejem namijenjenim impregnaciji obuće. Pričekajte nekoliko minuta da sprej upije, a zatim nanesite drugi tanki sloj silikona. Pustite da se osuši 48 sati. Tek onda ih testirajte.
• Zalijepite gumene potplate na plastične. To možete napraviti sami ili potražiti stručnu pomoć postolara. U tom slučaju stručnjak neka stavi samo gumene detalje na prednji dio cipela i na potpeticu.

cipele-savjet-diy-napravi-sam-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed