Kasno jesenski ručak u kojem ćete uživati

Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija. Jesen je bogata raznim sezonskim namirnicama pa sve što se nalazi na tanjurima prefino miriši i mami na isprobavanje.

Zagrebački Khala restoran i bar, predstavio je kasno jesenski meni koji oduševljava već pri prvom zalogaju. Naizgled svakodnevne namirnice koje koristimo u našim kuhinjama, gastro stručnjaci Khale (Marina Golubić i Alen Košćan) donose savjete kako ukusne delicije pripremiti i u vlastitom domu.

Hit je patka s umakom od naranče te prilogom od krumpira na ovaj način začas postaje egoztična kombinacija. Kako bismo dobili idealnu hrskavost mesa patke, obavezno ju trebamo marinirati u šećeru, vodi i soli minimalno sat vremena te lagano pržiti na maslacu kako bi se otopila masnoća ispod kože.

Pljukanci s tartufima idealna su delicija koja će osvježiti naš svakodnevni odabir. Savjet Khalinih gastro stručnjaka je da prvo pljukance izlupamo na maslacu kako bismo dobili njihovu kremoznost. Rib eye wok specijalitet je Khale, a vrlo lako može postati i omiljeno jelo u vašem domu. Novitet u Khalinoj gastro karti naći ćemo i zdravi doručak ukombiniran s namirnicama poput kokosovog mlijeka, zobenih pahuljica i bobičastog voća.

Trenutno nema komentara

Comments are closed