Karirano vlada sezonom! Imate li ovakvu ljepoticu u ormaru?

Isprva samozatajno, a onda vrlo samosvjesno i sigurno – karirano je zavladalo našim trgovinama. Sve je od te tkanine – košulje, haljine, majice, suknje, hlače, modni detalji. Iako su modeli različiti, ipak je ove jeseni i modnom fokusu njezino veličanstvo – karirana košulja/haljina. Može biti klasičnog kroja, duga – poput haljine, ali i skroz kratka ispod koje se nosi dugačka majica ili potkošulja.

Za one koji ne znaju, karirane su se košulje prvi put pojavile u 16 stoljeću. Prvo na farmama u Walesu, a kasnije u obalnoj Europi. Kako su te košulje bile kvalitetne i jako tople postale su nezaobilazni dio odjeće moreplovaca i građevinskih radnika. S moreplovcima je popularna košulja prešla Atlantik i došla u Ameriku, a onda se priča dalje zna – otkrili su je kauboji i kombinirali s kožnim prslucima i šeširima. Od tada je ona sinonim za kauboje.

Kako nositi košulju/ haljinu?
• Prema kariranoj košulji/haljini ponašajte se isto kao i prema klasičnoj haljini- pazite na duljinu haljine, na to kako se gumbići kopčaju, na raspor sa strana kako vam haljina ne bi bila nepristojna.
• Haljine – košulje su komad kojeg možete kombinirati uz traper jaknu, sportski sako, ali i balerinke, čizme s uskim sarama.
• Želite li izaći u kariranoj košuljici (a imate dobre noge) kombinirajte omiljenu košulju uz kratke hlačice ili suknju, čizme (mogu biti kaubojske). Ovaj je look sladak za bablje ljeto kad se ispod košulje može kombinirati i bijela potkošulja.
• Želite li nositi košulju uz hlače neka ona uvijek bude otvorena do linije struka kako vam se dodatno ne bi pojačala linija bokova.
• Boje karirane košulje? Ne mora košulja nužno biti crveno-plava. Slatke su i sive, tamno plave, ljubičaste karirane košulje. Njih kao detalj možete nositi i u ‘finijoj’ varijanti i kombinirati uz poslovni look.

Trenutno nema komentara

Comments are closed