Kako spriječiti umor nakon godišnjeg?

hrana-zdravlje-modnialmanahNe možete se ujutro probuditi ili koncentrirati na posao? Već danas počnite s konzumacijom đumbira – prirodnog mentalnog stimulansa koji na optimalan način potiče stvaranje dopamina u mozgu. Za samo 10 minuta nakon konzumacije đumbira dosežete najveću koncentraciju koja traje 4 sata. Što savjetujemo? Umjesto jutarnje ili poslijepodnevne kave (odaberite period kad ćete ovaj napitak popiti) popite čašu tople vode u koju ste naribali jedan manji đumbir i dodali malo kajenskog papra, malu žlicu meda i pola limuna. Djeluje magično!

Za one kojima je godišnji odmor trajao predugo pa se ne mogu vratiti u svakodnevicu evo još nekih super trikova…

Napravite prirodni detoks organizma! Prehranu obogatite zelenim povrćem kojem je upravo sezona. Zašto je to posebno važno? Kako biste izbjegli prehladu u ovom periodu jedite što više zelenog povrća kao što su brokula, kelj, karfiol…Budite oprezni prilikom pripreme ovog povrća – kako bi nutritivna svojstva ostala nepromijenjena povrće kuhajte na pari.

Dan započnite šejkom – miksajte sezonsko voće (najbolje je dvije sezonske voćke) i jednu bananu u što dodajte malo jogurta, mlijeka ili vode. Obogatite sve žitaricama (zob primjerice) i začinima koji će potaknuti tijelo prirodnom energijom.

I sada njega! Koža je najveći organ našeg tijela i jako je važna njega! Na prelasku iz toplijeg u hladniji dio godine ne zaboravite napraviti inventuru proizvoda za njegu. U svoju toaletnu torbicu stavite kreme bez parabena koje su namijenjene vašem tipu kože. Naš su savjet ZIAJA proizvodi za njegu koji već više od tri godine spadaju u sam vrh kvalitetnih proizvoda koji održavaju odličan omjer cijene i kvalitete.

Trenutno nema komentara

Comments are closed