Kako spriječiti ‘ispiranje’ boje nakon sunčanja?

Prvi produljeni vikend u lipnju, za mnoge znači i otvaranje sezone sunčanja i kupanja. Kako se zaštititi na suncu smo otkrili ovih dana, a danas donosimo zanimljive savjete kako zadržati preplanuli ten i održavati boju do godišnjeg odmora.

Na što trebate paziti?
• Njega tijela vitaminom A skupine! Potražite ulja ili maslace za tijelo koji sadrže ovaj vitamin i bogato namažite kožu nakon tuširanja. Posebno je to potrebno napraviti prije spavanja kako bi se tijekom sna koža nahranila. Uz vanjsku njegu preporuča se i unutarnja njega tijela ovim vitaminom pa uzimajte ovaj vitamin kroz hranu ili tablete vitamina koje možete kupiti u drogerijama i ljekarnama.

• Važno je hidriranje kože! Upravo zato ne zaboravite na kratko tuširanje i dugu njegu kako se koža ne bi ‘ljuštila’. Isto tako ne zaboravite popiti dovoljno vode.

• Zaboravite na piling za tijelo! Iako ga neki dermatolozi preporučuju kao najbolji način revitalizacije kože nakon ljetovanja pilingom ćete najprije skinuti boju.

• Sauna nije za preplanulu kožu! Boravkom u sauni potičete kožu na pretjerano znojenje, a s njime i na skidanje boje.

• Recepti naših baka – kako bi boja bila postojana u kupku (ili napravite masku za kožu) dodajte malo taloga kave, priuštite si masažu čokoladom, a na lice stavite masku od svježe rajčice u koju ste dodali malo mlijeka i žlicu maslinovog ulja. Pričekajte da djeluje 15-tak minuta pa masku operite s lica.

• Važno je i što jedete! Kako biste zadržali preplanulu boju puti jedite ‘crveno, žuto i narančasto’ povrće kao što su paprika, mrkva, rajčica, jetrica, jaja, špinat…

sunce_beauty_modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed