Kako prvi put stati na led? Lako!

Školski praznici još uvijek traju. Kako se zabavljate? Kino, muzeji, malo ponavljanja gradiva, klizanje? Ukoliko vam je dosadilo cupkati uz ledenu arenu ili ispijati kavu dok klinci kližu napravite prvi korak- krenite na led. Nije teško i ako ste ikad vozili role, svladati ćete i ledenu površinu.

klizanje-lifestyle-modnialmanahSam svoj učitelj:
• Navucite klizaljke i pokušajte hodati u njima na normalnoj površini, ne na ledu. Dovoljno je desetak minuta hodati u klizaljkama da bi se stekao početni osjećaj za klizaljke i osjećaj ravnoteže.
• Kada to postignete, otiđite na led i pokušajte održati ravnotežu. Uvijek gledajte pred sebe i pridržavajte se za ogradu ili osobu koja zna klizati.
• Vrlo je važno naučiti kako pasti. Uvijek to radite ‘bočno’
• Slijedeći korak je ustajanje. Naučite kako ustati – stanite na sve četiri i povucite stopala između dlanova. Tada ustanite.
• Pokušajte ići prema naprijed tako što ćete se oslanjati na slabiju nogu i jačom se odguravati prema van i dijagonalno. Taj pokret će vas gurati naprijed. Ponovite koliko god je puta potrebno dok ne počnete kliziti po ledu. Ukoliko počnete dodavati snagu skočnim zglobovima i nožnim prstima dok se gurate prema naprijed, počet ćete klizati.
• Zadnji korak je zaustavljanje. Kad se želite zaustaviti, ostavite jedno stopalo i klizaljku iza sebe, tako da su vam prsti okrenuti suprotno od vas. Nježno gurajte klizaljku iza sve dok ne stanete.

Ukoliko ne ide – ne odustajte. Na Šalati se raspitajte o privatnom satu klizanja. Ne košta puno, a tijekom tri sata ćete svladati osnove da s klincima možete uživati u ovoj rekreaciji.

Trenutno nema komentara

Comments are closed