Kako pokrpati i ukrasiti dječju robicu? Lako…

Ni same ne znate kako, ali koljena na tajicama i hlačama koje klinci nose najbrže pucaju. Uz to, majice brzo izgube formu i boju uslijed učestalog pranja. Nemojte bacati odjeću koja se može osvježiti. Danas naučite kako spasiti poderane hlače na koljenima, pokrpati rupice na suknjama, sašiti otparane dijelove haljine ili jaknice.

Evo kako ćete po sistemu ‘uradi sam’ osvježiti robicu!

savjet-krpanje-modnialmanah

Napravite fora zakrpe
Želite li zakrpati traperice vašeg djeteta potražite u svakoj malo boljoj trgovini s materijalima ili koncima dječje aplikacije za koljena. Ima ih svakakvih: od jednostavnih oblika, do onih koji su ukrašeni cirkonima. Ukoliko niste vični šivanju potražite aplikacije koje se lijepe uz pomoć praha i pele.

Ukoliko se hlače nisu rasparale na koljenu nego negdje sa strane (najčešće pri dnu) spojite ih ciferšlusom u nekoj jakoj boji. To će biti zanimljiv detalj na hlačama.

Ukoliko su hlače pukle na nezgodnom mjestu, možete ih skratiti, napraviti od njih kratke hlačice koje možete ukrasiti gumbima, oplikacijama ili nekim drugim ukrasima, ovisno radi li se o hlačicama za dječaka ili djevojčicu.

Uklonite tragove žvakaće gume!
Kad se dogodi da na odjeći vašeg mališana vidite žvakaču gumu, nemojte je pokušavati strugati. Tako ćete napraviti još više štete.

Tragove žvakaćih guma otklonite ovako:
• Hlađenjem ili grijanjem što vam je draže! Komad odjeće stavite na neko vrijeme u zamrzivač, dok se žvaka u potpunosti ne sledi i tako bude kompaktna i laka za skidanje, ili preko žvakaće stavite komad papira, pa pređite peglom, kako bi se prilijepila na papir.

Isprala se boja?
Ukoliko se isprala boja na odjeći vašeg mališana, ili ste je možda oprali s odjećom koja je pustila boju, učinite ovo:
• Potražite svoje stare ogrlice i sašite perlice ukoliko se radi o odjeći za djevojčicu. Isto tako možete prišiti i stari broš ili detalj s odjeće koju više ne nosite.
• Ukoliko se radi o odjeći za dječake obojite je ponovo bojom za tkaninu. Boju možete kupiti u dm-u a bojati možete jednostavno ili u stilu gusara, koristeći se tehnikom batik.

Foto: pinterest

Trenutno nema komentara

Comments are closed