Kako održavati torbice ljeti? Donosimo pet praktičnih savjeta…

Velike, male, svijetle, tamne, napravljene od prirodnih ili umjetnih tkanina – torbice su naše najbolje prijateljice i gotovo je nezamislivo živjeti bez njih! Kako bi bile u funkciji vašeg tijela i stila pazite na njihov izgled i čistoću! Jer vjerovali ili ne- ručke i unutrašnjost velikih torbi nakon nekoliko nošenja postaju pravo leglo bakterija.

savjet-torbice-održavanje-ljeto-modnialmanahŠto morate znati o održavanju torbica?
• Uvijek pazite na ručke – nakon svakog drugog nošenja prešpricajte ih (ili prebrišite) maramicama za dezinfekciju ruku. Možete koristiti i onaj sprej iz dm-a.
• Volite li svijetle torbice, nakon nekog vremena one potamne. Vratite im sjaj mlijekom za tijelo (ako su kožne) koje čisti i vraća sjaj.
• Ljetni pljuskovi mogu biti neprijatelji izgleda vaših torbica. Upravo zato pošpricajte torbe sprejom za impregnaciju. Može poslužiti i lak za kosu.
• Ukoliko torbica izgubi oblik, a koža izgleda smežurano i bez sjaja prekrijte je flanelastim krpicom i prijeđite iznad nje parnim glačalom. Koža će opet biti napeta i sjajna.
• Oprezno s torbicama od antilop kože! Ukoliko se uprlja ili zafleka to mjesto očistite alkoholom. Kad se tretirano mjesto osuši istrljajte ga finim tankim papirom. Ili je možete oprati blagom otopinom deterdženta za pranje osjetljivog rublja. Ostavite je da stoji preko noći, a ujutro tretirano mjesto iščetkajte i poprskajte sprejom za impregnaciju antilop-cipela.

Pazite li na kvalitetu svoje torbe birajući samo pravu kožu i savršen dizajn, naučite je njegovati i održavati kako bi što dulje bila kao nova. Što to znači? Pospremanje torbica ne znači samo njihovo spremanje u kutije i guranje ispod kreveta. Kožne torbice, koje nećete nositi neko vrijeme prije spremanja dobro namažite vazelinom i ostavite na sobnoj temperaturi da koža upije potrebnu masnoću. Tada torbu istrljajte vunenom krpom, a nakon toga krpom od pamuka. Na kraju još jednom kožu premažite tankim slojem vazelina koji će služiti kao zaštita. Ispunite unutrašnjost torbe jastučićima ili starim ručnicima, a metalne kopče dobro naprašite puderom (na taj način ćete spriječiti pojavu hrđe).

Sad kad ste naučili osnovni princip kako spremiti torbe koje ne nosite, naučite i male korisne trikove kako ćete tijekom sezone očistiti torbice koje nosite!

Trenutno nema komentara

Comments are closed