Jesen na biciklu

Velike vrućine su popustile, a jesen donosi nove odluke – rekreaciju započnite vožnjom bicikla. Ovaj svevremenski oblik relaksacije, odličan je način i za gubitak suvišnih kilograma, posebno za one koji ne vole vježbanje u zatvorenom prostoru. Na biciklu tako možete prolaziti kroz gradske ulice, otkrivati čari prirode, voziti ga umjesto automobila i pri tome mršavjeti.

jesen-bicikl-zdravlje-modnialmanahKako početi?
Prije nego što sjednete na bicikl, napravite plan vožnje: umjesto automobilom, na posao krenite na biciklu (pripazite pri tome da li je to u skladu s politikom tvrtke i hoćete li moći raditi u ležernijoj odjeći), tri puta tjedno vožnja bicikla nakon posla, vikend relaksacija što podrazumijeva i kratke izlete u prirodu…Na vama je da odaberete i prilagodite vožnju bicikla svojim obavezama.

Odredite si cilj. Postoji razlika između treninga na biciklu i “vožnje”, a ona je upravo u ovom cilju. To može biti određena tura-kilometraža ili vremenska odrednica. Tek kad postavite sebi cilj i ispunite ga, možete pratiti svoj napredak tijekom tjedana povećavajući ture koje prelazite.

Savjet više: Ma koliko glupo zvuči, vodite biciklistički dnevnik. Tako ćete najlakše pratiti svoj napredak i znati da li napredujete onako kako ste to željeli. Pogled na dnevnik u kojem se povećavaju rute i brzine kojima ih svladavate mogu biti vrlo motivirajući. Što više detalja stavite u dnevnik, to će on biti korisniji: rute, vrijeme provedeno na biciklu, rad srca… sve su to vrlo korisni podaci.

Kakav bicikl odabrati?
Pazite koji ćete bicikl odabrati. Ukoliko ste početnici potražite mišljenje stručnjaka koji će model bicikla prilagoditi vašim potrebama. Kad ga kupite, posavjetujte se s trenerom u fitness klubu (ili nekim studentom kineziologije) kako biste saznali kako voziti bicikl a da ste pri tome i u treningu. Jer upravo na ova dva kotača možete učvrstiti mišiće nogu, poraditi na cirkulaciji, razgibati kralježnicu i ono što je nama ženama važno, riješiti se celulita.

Trenutno nema komentara

Comments are closed