Je li dovoljno ‘fino rublje’ oprati ručno?

rublje-savjet-modnialmanahKakvo rublje nosite? Pamučno ili finu čipku? Kako je najčešći odgovor nošenje kombinacija (pamuk tijekom tjedna, a fina čipka za posebne izlaske tijekom vikenda) uvijek se postavlja isto pitanje – kako održavati ‘fino’ čipkasto rublje kako bi ono bilo što dulje lijepo, kao u trenutku kad ste ga kupile. Ovo je tema koja odgovara upravo na ovo pitanje!

Kako održavati čipku?
Fino rublje od čipke najbolje je prati ručno (ili u perilici rublja na programu za ručno pranje) kako bi se sačuvala struktura materijala. Poznato je da je čipka ‘rupičasta’ pa prilikom ručnog pranja sprečavate mogućnost zapinjanja dijelova tkanine i njezino pucanje. Osim toga rublje od čipke pomiješano je s finim satenom, svilom ili nekom drugom osjetljivijom tkaninom na koju je potrebno također pripaziti.

Što još morate znati?
• Uvijek perite istu boju čipke kako biste spriječili miješanje boje. Primjerice, nikad ne perite zajedno tamno i svijetlo rublje.
• Pomiješajte slične tkanine – ukoliko od istog seta imate i potkošulju, haljinicu perite ih zajedno.
• Pazite na sredstva za pranje. Ona uvijek moraju biti za osjetljive tkanine. Perete li ručno tkanine stavljajte uvijek u mlaku vodu.
• Kako sušite rublje? Važno je da se rublje uvijek suši na sobnoj temperaturi. Zaštitite ga od radijatora i jakog sunca. Kako bi ostalo u istoj formi kao i prilikom kupovine sušite položeno. Rublje od čipke nikad ne stavljajte u sušilicu za rublje.
• Perete li strojno grudnjake koristite ‘kuglu’ za pranje rublja kako bi sačuvali oblik košarice.

rublje-savjet-modnialmanah
Underwear on clothesline
Trenutno nema komentara

Comments are closed