Intim(i)na novogodišnja odluka: u 2019-toj sam nova ja!

Kao što dobra, stara izreka kaže: “Nova godina, nova ja”, zar ne? Naravno, to je točno, ukoliko ćete zaista biti ustrajne u onome što želite i držati se plana koji si zacrtate. Svi znamo da to nije lako i vjerojatno je većina vas barem jednom doživjela godinu u kojoj nije uspjela predstaviti “novu sebe” drugima.

Današnji ponedjeljak, službeni početak novog školskog polugodišta i vaše prve radne polovine godine (nakon godišnjeg i skijanja) koristimo kako bismo vam pokazale kako ostvariti svoje novogodišnje odluke u samo tri jednostavna koraka za koje mislimo da bi vam mogli biti korisni.

Prije nego što počnemo, zamislite da radite listu novogodišnjih odluka. Uzmite papir i olovku, udobno se smjestite i pripremite se. Krećemo!

Prvi korak. Budimo iskreni, najvažniji dio kod donošenja novogodišnjih odluka je dobra, stara samodisciplina. Bez nje, nitko nikada nije postigao baš ništa. U isto vrijeme je toliko jednostavno koliko i teško – ostati motiviran i držati se plana kako uspjeti u svom naumu.

Nadamo se da će se svi složiti – prvi korak za bilo kakvu promjenu je naučiti kako biti discipliniran, a uz to, biti siguran da ste dovoljno motivirani kako bi mogli ostvariti ono što želite. Ovo si zapišite – ne samo na papiru, nego i u svojoj glavi.

Drugi korak – Tek nakon što ste se uspjeli motivirati i disciplinirati, možete se usredotočiti na stvarni cilj. Zapitajte se što biste željeli poboljšati. Postoji li nešto o čemu ste dugo sanjali i osjećali da ste to konačno spremni postići? Bilo što, od ranijeg buđenja, vježbanja, mršavljenja, više čitanja, poboljšanja odnosa, uspjeha na poslu, ili možda nove karijere? Bez obzira o čemu se radi, jedno je sigurno – pazite da ne planirate mijenjati previše toga odjednom jer je tada neuspjeh zajamčen. Bolje je usredotočiti se na jedan cilj i tek nakon što to postignete, možete preći na drugu stvar s popisa.

Treći korak – Imati plan ključ je uspjeha. Ono što može biti korisno je organizirati svoje ciljeve prema vremenu koje za to možete izdvojiti. Na taj ćete način imati sve pod kontrolom i manje je vjerojatno da se izgubite u svojim planovima. Uvijek se možete poslužiti različitim gadgetima kako bi imali isplaniran raspored tijekom cijelog mjeseca. To može biti izrazito teško tijekom onih dana u mjesecu, no isto tako, ne možete zbog toga izgubiti cijeli tjedan, zar ne? Zato nemojte zaboraviti na menstrualnu čašicu koju uvijek možete imati sa sobom i s kojom možete zaboraviti na neočekivana iznenađenja! Ovo je zaista bingo za sve – uvijek ćete biti pripremljene, a uz to se možete držati svog plana i ostvarivanja novogodišnjih odluka.

intimina-beauty-modnialmanah

Dakle, to je to – tri jednostavna koraka koja će vas, nadamo se, odvesti u pravom smjeru pri donošenju novogodišnjih odluka. Pozdravite novu godinu s osmijehom, pripremite se na neke velike promjene, mi vam držimo palčeve 🙂 Sretno!

Trenutno nema komentara

Comments are closed