Građa i kupaći kostimi

women_beach

 

Kako kupiti idealan badić?

Baš kao i odjeća, i kupaći kostimi svake sezone prate modne trendove. Boja, ukrasi na kupaćem kostimu, način na kojeg je ukrašen donji dio… sve to je ono na što morate pripaziti. No, isto tako najvažnije je i da pripazite na idealan model kupaćeg kostima i da ga prilagodite svojoj građi.

Imajte na umu da sve što je moderno, ne može jednako dobro izgledati na svakome i nije prilagođeno različitim tipovima građe.

 

Kupaći kostim prema građi tijela. Znate li baš sve?

 

Jabuka

Jabuka znači građa koja podrazumijeva šira ramena, jake grudi i uži bokovi, no ne i manja stražnjica.

1-vizual6


Kakav kupaći kostim trebate odabrati?

Volite li dvodijelni kupaći kostim, neka bude trendy bikini ili monokinija, s jednobojnim gornjim dijelom ( koji će ublažiti širinu ramena i optički smanjiti grudi) i uzorcima na gaćicama. Takvim kupaćim kostimom vaša će linija izgledati uravnoteženo. Volite li jednodijelne kupaće kostime pazite da se vežu oko vrata.

Izbjegavajte: Kupaće kostime sa V izrezom i male bikini gaćice.


Velika guza

Imate li veću, prčastu 'guzu', vaš kupaći kostimi neka bude s trendy suknjicom, koja je ponovno u modi, a možete naći različite uzorke i vrste. Suknjica sjajno stoji ženama sa jačom guzom i daje im uravnoteženiji izgled. Pozadinu možete prikriti i boksericama koje neka ocrtavaju rub stražnjice. Volite li jednodijelne kupaće kostime, nosite retro krojeve, a naglasak stavite na gornji dio kostima.

Izbjegavajte: Mnogo nabora i detalja na kukovima, kao i kupaće kostime sa visokim strukom, koji naglašavaju guzu.


Male grudi

Da biste vizualno povećali manje grudi, nosite bikini top koji se vezuje oko vrata i ima spoj odmah ispod linije grudi. Kupaći kostimi sa jačom teksturom vam mogu pomoći da skrenete pažnju sa grudi, ali i da se poslužite malim trikom i grudnjak 'napunite' umetcima. Isto tako manje grudi ćete naglasiti i perlicama, trakicama i sličnim ukrasima na gornjem dijelu kupaćeg kostima.

Izbjegavajte: Gornji dio kupaćeg kostima koji vam je velik i koji neugodno 'zijeva'. .

 

1-vizual3
Kruška

Za građu kruške karakteristični su širi kukovi i uža ramena. Jednodijelni kupaći kostim, koji na trbuhu ima dizajniran uzorak koji stvara iluziju linije struka, može biti od velike pomoći. Upravo žene građene kao 'kruška' trebaju naglasiti struk. Volite li dvodijelne kostime pazite da odaberete model kojeg krasi tamniji donji dio i razigrani gornji. Upravo razigranim uzorkom ili bojom, odvucite pažnju na gornji dio tijela.

Izbjegavajte: Bokserice i gornje dijelove 'trokutiće'.


Velike grudi

Najbolji izbor su bikiniji koji se vežu oko vrata i podupiru grudi. Jednodijelni kupaći kostimi s jačom potporom za grudi ili sportski modeli, odlično pristaju ovoj građi.

Izbjegavajte: Gornji dio kupaćeg kostima bez naramenica ili male bikinije u obliku trokuta, koji minimalno pokrivaju grudi.


Krupnija građa

Dobar izrez na kupaćem kostimu ili duboki V izrez može vam potpuno promijeniti izgled. Tamne i hladne boje, kao i V izrez, laskati će vašoj figuri, pa imajte to na umu kad kupujete kupaći kostim.

Izbjegavajte:
Previše tkanine. Budite umjereni, ali nemojte se previše prekrivati. Izbjegavajte bijelo, jake, izražajne boje i naborane tkanine.


Atletska građa

Vitko atletsko tijelo ima jača ramena, struk i kukove iste širine. Kakav kupači kostim odabrati? Jednodijelni ili dvodijelni kostimi s detaljima oko struka pomoći će vam da ostaviti dojam zaobljenijeg tijla. Nosite kupaći kostim sa gornjim dijelom koji se veže ili donji dio sa zanimljivo krojenim remenom koji će vam naglasiti struk.

Izbjegavajte: Jednobojne kupaće kostime bez uzoraka i detalja i jednodijelne kostime s vodoravnim linijama.


Kratke noge ili trup

Vizualno izdužite figuru kupaćim kostimom koji ima visok izrez na bokovima. Tako će vam noge izgledati znatno duže. Uz to će vam dobro stajati i jednodijelni kostim s dubokim izrezom.

Izbjegavajte: Kupaće kostime u obliku bokserica ili bikini sa suknjicom, koji odvlače pažnju na donji dio tijela.


Pješčani sat

Žene sa tijelom poput pješčanog sata imaju ramena i kukove iste veličine i uži struk i najčešće su prave seksi bombe na plaži. Dobro vam stoje svi kupaći kostimi klasičnog stila.


Što je u trendu?

 

Monokini1-vizual7

Monokini je naziv za novu vrstu jednodijelnih kupaćih kostima, koji više otkrivaju nego što pokrivaju, a grudnjak i gaćice su spojeni na jednom uskom dijelu. Rezultat su predivni kupaći kostimi koji nisu najzahvalniji za sunčanje, jer ćete dobiti neobične bijele šare, ali su zato savršeni za poslijepodnevna ispijanja osvježavajućih napitaka u hladu. U monokiniju ćete izgledati seksi, ali na sofisticiran način.

Kome pristaje ovakav kupači kostim?

Najveća mana ovakvog kupaćeg kostima je u tome što najbolje stoji mršavicama, a veličina grudi zavisi od modela koji izaberete. Sigurno je da bi svaka žena voljela ovakav kupaći kostim, bar jednom. No oprez! Ovakvim kupaćik kostimom možete istaknuti najružnije na svojoj građi, a to nije cilj, zar ne?

 

Bikini na jedno rame

Bikini i kupaći kostimi na jedno rame definitivno će nositi najveći broj žena ovog ljeta. Ne samo da je ovaj model seksi i lijep, nego je i praktičan, a opet ultra moderan. Na sreću, njih neće biti teško pronaći, a modela ima bezbroj!


Savjet više:
Za svakog postoji savršeni kupaći kostim, ali mnogi se kupaju u sasvim pogrešnom kroju. Imate li dugi torzo, spuštenu zadnjicu, dječačku figuru, krupniju građu ili jača prsa? Iskrojili su kostime i za vas...zato ne zaboravite ove savjete:

• Idealni kostim za krupnije, s većom zadnjicom ili one s dječačku figurom je jednodijelni kupaći kostim koji neka bude u mornarskom stilu
• Idealni kupaći za kruškoliku figuru s jačim bokovima je onaj koji će imati uzorke na gornjem dijelu kupaćeg kostima. Višim rezom produžujte noge, ali izrazito visoko rezani donji dio čini suprotno - širi ionako široki dio.
• Za one s povećim trbuhom najbolji su kupaći kostimi s puno likre, izbjegavajte tanke gornje dijelove koji završavaju baš na struku - bolje na bokovima. A nabori na problematičnim dijelovima vaši su prijatelji.
• Za one s krupnim grudima najbolje su marke koje nude brojeve kao i na grudnjacima, a ne samo S,M, L. Bikinije na vrpce - zaboravite.
• Preslatki model za žene dječačke figure. Naborani volančići i mašnice stvorit će iluziju oblina.
• Neki od načina za kreiranje oblina. Ako imate i ravnu zadnjicu klonite se kupaćih gaćica s puno likre - samo će vas spljoštiti.

Triumph kupaći kostimi
Unable to find the source directory (/home/modnialm/public_html/images/stories/tema_mjeseca_almanah/grada_kupaci_kostimi/ver2/galerija/), please check if your source directory exists

Aktualno

face ikona_04_2015

ikona instagram_najnovije

pisitenam 10_2015

slo ikona_04_2015

Uvijek tu, za vas!

pitajte almu_12_2016
alma kolekcija_12_2016_1 copy
ormar 12_2016
privatni 08_2014

Čitajte više...

advent u_zagrebu

ikona bila_sam_2016
misao1