arizona

Putovanja nikad dosta, barem u mojem slučaju! A i nepredvidivih situacija koje su mahom posljedica ležernosti koju nastojim živjeti kad sam izvan svog doma. Jedno takvo putovanje, na modno savjetovanje u Osijek, završilo je nezaboravnim provodom u Slavoniji i izletu u popularnu Arizonu.

Za vas, koji baš poput mene, niste znali gdje se točno nalazi ova omiljena shopping meka ( na kojoj se može pronaći sve od igle do lokomotive  ) slijedi iscrpan vodič nakon kojeg ćete poželjeti kupovati upravo ovdje.

arizona1Kako doći do Arizone?

Arizona se nalazi u Bosni i to na 'putu za Tuzlu'. Iz Hrvatske možete doći tako da pređete granicu u Županji i vozite se prema Tuzli 40-tak kilometara. Ukoliko nije gužva na granici, od Županje do Arizone imate 30 minuta lagane vožnje. Da ste stigli na pravo mjesto saznat ćete kad vidite veliku reklamu ( na vrhu tornja) na kojoj se nalazi naziv Arizona.

Kako kupovati?

Bila sam skeptična prema ovakvom shoppingu, posebno jer sam protivnik kupovine kineske robe. Moji vodiči na ovakav shopping uvjeravali su me kako se u Arizoni prodaje mahom turska roba, u što sam se i sama uvjerila. Upravo na ovom mjestu mnogobrojni vlasnici trgovina i butika u Hrvatskoj i Bosni kupuju po veleprodajnim cijenama odjeću, obuću i modne detalje, pa je šteta, posebno ukoliko živite u ovom dijelu Hrvatske ili Bosne ne koristiti Arizonu za nabavu.

Ponuda

I više nego dobra! Mnogobrojne trgovine su snabdjevene sličnim odjevnim komadima, a jedan od drugog se razlikuju samo po odabiru modela, boja… Ono što je zanimljivo je da su svuda iste cijene i da nema cjenjkanja. Popust na kupovinu možete dobiti isključivo zbog veće kupovine i to od prodavača u trgovini.

arizona2A što sam ja kupila? Tri vunene haljine ( za 500 kuna), od kojih je jedna savršena crna večernja haljina ukrašena zakovicama, tajice koje su podstavljene ( 25 kuna), pamučne potkošulje (proizvedene u nekoj maloj tvornici u Bosni, svaka 8 kuna), suprugu crno strukirano odijelo ( 500 kuna) i košulju koja je od pamuka, dizajnirana tako da prati svjetski trend. Cijena košulje je 80 kuna.

Moja preporuka

Čim dođete u Arizonu raspitajte se na kojem se mjestu kupuje ono što vas zanima. Nije svejedno tražite li cipele, odijela, odjeću za djecu, rublje, haljine. Svaki prodavač će vas uputiti što je nešto čime sam se ja iznenadila prilikom kupovine. Odmah sam se sjetila 'štandera' na našoj obali koji vam na pitanje 'gdje se može kupiti ovo ili ono' odgovaraju napornim nuđenjem vlastitog asortimana koje je 'isto kao i ono što tražite'. Ovdje to nećete doživjeti. Ovdje svi dobro rade i pomažu jedni drugima.

arizona3Što savjetujem? Ukoliko želite moderniju odjeću, obavezno svratite u Kiki Riki. To je luksuzna trgovina ( na dva kata) s turskom odjećom koja je u korak s trendom. Cijene su povoljne, veleprodajne i šteta je ne kupiti, čak i onda kada, kao meni, ne treba ništa posebno. No, znate kako je modne sitnice uvijek dobro dođu. Isto tako, na Arizoni su povoljna i muška odijela. Ima ih raznih od 150 kuna pa sve do 500 koja su najskuplja. Ono što je mene iznenadilo ( i oduševilo) je da vam za samo 20 kuna krojačica skrati i porubi hlače na duljinu koja vam je potrebna.

Mali savjeti: Na Arizoni su sve cijene izražene u KM-ovima ( službenom valutom Bosne i Hercegovine) ali se platiti može i u kunama i eurima. Želite li povrat poreza, naglasite to prije plaćanja kako biste dobili ispravno popunjen račun kojeg je potrebno vjeriti prilikom napuštanja zemlje. Radno vrijeme Arizone je svaki dan ( osim nedjelje) od 7-15 sati, pa nastojite kupovati do 14 sati. Zadnji sat u radnom danu mnogi prodavači koriste za spremanje i odlazak i prije nego li završi službeno radno vrijeme.

arizona4

 

NATRAG

Aktualno

face ikona_04_2015

ikona instagram_najnovije

pisitenam 10_2015

slo ikona_04_2015

Uvijek tu, za vas!

pitajte almu_12_2016
alma kolekcija_12_2016_1 copy
ormar 12_2016
privatni 08_2014

Čitajte više...

advent u_zagrebu

ikona bila_sam_2016
misao1