‘Gori’ vam tjeme? Evo kako smiriti izgorjelo vlasište!

Boravak na suncu, posebno ako je kosa duga i gusta može biti pravi problem. I kad uđete u hladovinu i rashladite se pićem osjećaj da vam tjeme ‘gori’ ne prestaje. Vlasište je izgorjelo na suncu! Ukoliko vam se to dogodi napravite masku koja može ‘popraviti štetu’. Usitnite pet kriški krastavica ili ih sameljite u blenderu. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja, pomiješate i stavite masku na vaše vlasište. Ostavite 10 do 15 minuta. Isperite bez korištenja šampona.

Volite li prirodne maske za kosu, evo još tri recepta koja imaju odličan učinak!

Već provjereni recept – med, jaja+maslinovo ulje
Od jaja uzmite samo žutanjak (bjelanjak istucite u čvrsti snijeg, stavite na kratko u frižider, pomiješajte s bobičastim voćem i napravite osvježavajuću slasticu), dodajte dvije žlice meda i dvije žlice maslinovog ulja. Promiješajte smjesu dok ne dobite gustu pastu. Stavite masku na kosu i ostavite da djeluje 10-tak minuta. Isperite…

kosa-beauty-njega-modnialmanah-maskaKokosovo ulje i crno vino
Pomiješajte jednake količine kokosovog ulja i crnog vina. Natopite kosu s ovom smjesom. Da bi učinak bio još bolji, prekrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite 10 minuta. Operite blagim šamponom. Iznenadit ćete se kako tjeme ‘diše’.

Hladan jogurt i sok od limuna
Kad godi imate priliku, tijekom ljetnih sparina napravite masku od jogurta i limuna. Jogurt hladi, a sok od limuna hrani tjeme (da stavljate samo na vrhove kose, limun bi imao potpuno drugačije djelovanje). Kako napraviti? Dodajte dvije žlice soka od limuna na jednu šalicu jogurta i dobro promiješajte. Masku stavite na kosu nanoseći je od korijena do vrhova. Ostavite 10 minuta i isperite s mlakom vodom. Rezultat? Manje peruti i vlasište koje je hidratizirano.

kosa-beauty-njega-modnialmanah-maska

Trenutno nema komentara

Comments are closed