Držite svoje šoping navike pod kontrolom – kupujte pametno, posebno u shopping centru!

Neke žene kupuju planski, točno znaju što traže, koje boje, koju cijenu su spremne platiti za to. Druge pak kupuju ležerno/planski, odnosno planiraju šoping i po prilici što im treba za određenu sezonu, ali su otvorene za brojne opcije i iznenađenja. Treći tip potrošača kupuju stihijski, odnosno ulaze u trgovinu bez ikakvog plana i promišljanja kupuju ono što im se svidi, a jedan od uvjeta je niska cijena.

Dok stihijska kupovina ne mora biti neophodno loša kupovina, mnoge žene iz upravo takvih kupovina pune ormare s odjećom koju rijetko ili nikada ne nose, jer ju ne mogu uskladiti uz odjeću koju već imaju u ormaru, bilo zbog stila, boje, neudobnosti ili bilo kojeg drugog razloga.

shopping-modnialmanah

Zato…
Kako biste izbjegli kardinalne pogreške oko odabira odjeće, potrebna vam je strategija prije nego što idete u šoping. Ne brinite se, nećete morati crtati grafove, raditi procjene, računati statistiku, morat ćete samo malo bolje zaviriti u ormar i ocijeniti što vam je najpotrebnije od odjevnih komada. Isprobajte odjeću za koju niste sigurni pristaje li vam uopće, pokušajte kombinirati nekoliko lijepih poslovnih, ležernih i večernjih kombinacija, ovisno o potrebi. Tek tada, kada ste utvrdili što bi vam po prilici od odjeće nedostaje, slobodno idite u šoping. To se odnosi na žene koje odlaze u kupovinu planski, a obnavljaju odjeću u skladu sa sezonama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed