Dosadila vam je jednobojna torba? Jednostavno, oslikajte je…

Imate li torbu koja vam je lagana, praktična, ali dosadna ili jednostavno želite običnu platnenu torbu personalizirati i pretvoriti u shopping bag (ili izraditi ručno poklon za frendicu) danas je vrijeme da definirate svoju ideju i krenete s realizacijom.

savjet-diy-napravi-sam-ruksak-modnialmanah

Što vam je potrebno?
• Ukrasi koje ćete koristiti, šablona preko koje ćete nanositi boju na tkaninu, boja za tkaninu (može i sprej), flomaster za tkaninu iz pomoć kojeg ćete naglasiti konture, stari gumbići, komadi tkanina…

Evo jedne ideje: Pripremite podlogu koju ćete oslikavati. Pazite da bude glatka (ravna). Odredite šablonu koju ćete koristiti, pa je presprejate sprejem i prislonite na površinu. Sprej je odličan jer ‘lijepi’ šablonu za podlogu ne dopuštajući boji da se podlije na podlogu. Sad počnite s oslikavanjem. Mi smo koristili sprejeve za tekstil (fiksiraju se peglom ili fenom) kako bismo na najbrži način oslikali cijeli ruksak. Kombinirajte dvije do tri boje kako bi one bile izražajne na tkanini. Višak boje uklonite mekanim ubrusima s šablone, pa istu lagano odvojite od površine koju ste oslikavale. Sad krenite s dodatnim ukrašavanjima. U tome će vam pomoći Pearl pen konturice koje imaju sedefasti sjaj.

Ukoliko nećete koristiti šablonu možete sami crtati (posebna je fora otisak ruke) i sliku dopuniti gumbićima , perlicama i trakicama koje ćete našiti na torbu.

Evo nekih super ideja…

Trenutno nema komentara

Comments are closed