CUBE Showroomu u Parizu ugostiti će još jednu Hrvatsku dizajnersku zvijezdu

fashion-modnialmanah-mihaela-marković-cube-showroomHrvatska modna dizajnerica Mihaela Marković svojim unikatnim modim kreacijama od pletiva sve više osvaja europsku modnu scenu. Svoje će inovativne ručno pletene komade iz nove Fall/Winter 19/20 kolekcije uskoro predstaviti i na poznatom CUBE Showroomu u Parizu.

„Kolekcija koju predstavljam je unikatna, kao i svi moji komadi. Na CUBEU sam predstavila 12 komada. Svi su unisex varijanta, te se mogu nositi na više načina“, ističe Mihaela Marković, čije jedinstvene modne kreacije u nas već odavno nose i brojne poznate žene, među kojima je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Iako je sa svojim komadima već zakoračila na brojne ekskluzivne modne evente, CUBE Showroom joj je posebno važan i drag.

„Ovaj je pariški showroom specifičan po tome što se ovdje predstavljaju doista autentični i kreativni dizajneri, pri čemu organizatorima nisu toliko važna razvikana imena i brendovi, već originalnost samih kreacija. Kupci koji dolaze i posjećuju CUBE Showroom su svi provjereni, ponajviše su to manji butici i veći department stores od Pariza, Londona, pa sve do New Yorka i Seoula,“ tumači Marković. CUBE Showroom je poznata inovativna platforma osnovana od strane Philippea Natalia, osnivača N10 Showrooma, sa sjedištem u Parizu, a održava se četiri puta godišnje. Iako je Mihaela Marković prvi puta dobila poziv da se pridruži CUBE-u, njezine su kolekcije pletenine već itekako zapaže širom Europe – predstavljene su i na stranicama britanskog izdanja magazina Vogue, pa je ova karizmatična mlada dizajnerica svoje komade već prošetala i modnim pistama na londonskom Tjednu mode. Također, prije dvije godine, njezina je kolekcija bila vrlo zapažena i na milanskom Tjednu dizajna. Mihaela je prošle godine predstavila svoju ručno rađenu pleteninu i u Londonu, na prestižnom događaju “Pursuit of Excellence” (“U potrazi za izvrsnošću”) koji je organiziran za Rolls Royce Enthusiasts Club (RREC) na Goodwood imanju na jugu Engleske, događaj je okupio više od 800 biranih uzvanika iz javnog i društvenog života Velike Britanije.

U sklopu ovog projekta, modne kreacije hrvatske dizajnerice Mihaele Marković predstavljene su također i u pubikaciji “The Pursuit of Excellence“, magazinu koji predstavlja povijest i sadašnjost Rolls Royce automobila, a uz ovaj sinonim luksuznog automobila, predstavljeni su i pažljivo birani luksuzni brandovi, među kojima se našao i modni dizajn s potpisom Mihaele Marković. Inače, Zagrepčanka Mihaela Marković nakon diplome u Milanu, diplomski je studij završila u Velikoj Britaniji, na Nottingham Trent Univerzitetu, a nakon kraćeg boravka u Zagrebu, svoj je novi dom pronašla u Amsterdamu.

„Moj modni izričaj je u svemu što stvaram i poruka kojom promičem određene životne stavove i vrijednosti. Odrastala sam u obrtničkoj obitelji i odnos prema kreativnosti i stvaranju koji je usađen u moj identitet u djetinjstvu, oblikovao me kroz odrastanje. Svijest o procesu stvaranja proizvoda i odjevnih predmeta od nulte točke razvila sam upravo u maloj roditeljskoj tvornici gdje su pred mojim očima nastajali raznovrsni sportski odjevni predmeti. Upravo s tim pristupom i uz taj doživljaj danas i ja stvaram svoje odjevne komade i svaka moja kreacija je za mene kao da na noge postavljam dijete!“ ističe Mihaela, koja svoje unikatne pletene komade stvara sa svojim pletiljama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kojih ima dvadesetak.

fashion-modnialmanah-mihaela-marković-cube-showroom

„Na svakom mom pletenom odjevnom predmetu pronaći ćete i posebnu etiketu na kojoj je vlastoručni potpis svake žene koja je svojim rukama, prema mojim skicama i prototipu isplela svaku moju kreaciju“, naglašava Mihaela, koja početkom svakog tjedna ima i grupni skype call sa svojim pletiljama, na kojem dogovaraju tjedne poslovne zadatke. Proteklog je ljeta za novu kolekciju kampanju snimala na Braču, i to po cijelom otoku, na vrhunskim lokacijama, a nedavno i u okolici Zagreba. „Bez obzira na orijentiranost mog brenda prema inozemnom tržištu koji ima više razumijevanja za male, neovisne brendove čija proizvodnja je kontrolirana, čiji proizvodi nisu sumnjivog podrijetla i koji promoviraju održivost u svakom aspektu, uvijek ističem da sam hrvatska dizajnerica i nastojim promovirati svoju zemlju. Hrvatska nam je uvijek u srcu i htjeli bismo da do svih naših kupaca diljem svijeta dopru čari prirodnih ljepota Lijepe naše“, zaključuje Mihaela Marković.

Mihaelu Marković i njezine kreacije potražite na služenoj web stranici http://www.mihaelamarkovic.com/ te na instagramu: https://www.instagram.com/studio.markovic/

Trenutno nema komentara

Comments are closed