Beauty tips and trick za ranu jesen

Koža je naš najveći organ, ali i naše ogledalo zdravlja, forme i godina. Upravo zato joj nikada, ali nikada ne uskraćujte njegu. Odredite svaku godinu svoj tip kože (pod utjecajem okoline, ali i hormona tip kože se mijenja) i u dnevnu rutinu uvrstite proizvode koji će joj pomoći da se odupre vanjskim utjecajima i pruži vam lijep i njegovan look.

koža-beauty-njega-modnialmanahŠto morate znati?
1. Izaberite pravilno mlijeko ili tonik za čišćenje to je početak svake beauty rutine. Izbjegavajte sapune jer isušuju kožu. Preparati za čišćenje lica u sebi imaju ulje koje vlaži kožu, ali i čestice koje čiste nečistoću i make up te vodu koja sve to ispire. Tajna je u tome da koristite proizvod koji ima savršen omjer ulja za vašu kožu. Jer ako ga ima previše, koža će vam biti masna i pore će postati vidljive, a ako ga ima premalo biti će isušena. Kožu ne smijete takvim preparatima čistiti više puta dnevno. Dovoljno je samo navečer. Ujutro lice operite samo mlakom vodom (čuvajte se jako vruće i hladne vode kako ne biste dobile kapilare).
2. Pazite na piling kože lica. Razlog zašto je muška koža mekana je zbog pilinga koji rade kada se briju. Piling radite jednom na tjedan. Koristite onaj koji je nježan i u sebi sadrži male granulice. Mnoge žene odlaze kod kozmetičara na mikrodermobraziju i kemijske pilinge, što je također jako dobro jer će vam se koža zategnuti i očistiti te ćete izgledati nekoliko godina mlađi.
3. Kožu je potrebno i redovito vlažiti, jer se zbog zraka koža jako može isušiti. Koliko često to trebate raditi, reći će vam vaša koža. Ako vas zateže znači da vam je koža suha. Posebnu pažnju obratite na područje oko očiju. Koža oko očiju je tanka i vrlo osjetljiva, zato pazite kako sa njom postupate. Dobro je imati kremu samo za područje oko očiju.
4. Pogotovo sada, kad je sunce ostavilo svoj trag na našoj koži, potrebno je kožu dodatno nahraniti, ali i ne zaboraviti lice zaštiti kremom za sunčanje i nakon godišnjeg odmora. Posebno ako vikende provodite u planinama ili uz morsku obalu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed