Ayurvedska detoksikacija za ravnotežu tijela i uma

Pogrešna identifikacija intelekta s “ja” i “moje”, zloupotreba ljudskih osjetila za užitke, želje, pohlepu i sebičnost, nemogućnost prilagođavanja sezonskim promjenama u prirodi. Prema Ayurvedi, ovo su tri glavna uzroka bolesti, stresa, slabljenja probave i neravnoteže cjelokupnog organizma.

Panchakarma je naziv procesa čišćenja u Ayurvedi, oslobađanja organizma od nečistoća i uma od negativnosti, jačanja imuniteta i revitalizacije tijela. Teško da ovih dana niste razmišljali o detoksikaciji i vjerojatno pročitali mnoštvo različitih pristupa i preporuka. U Termama Laško od 2012. djeluje Thermana & Veda Ayurveda Centar Laško, gdje gosti mogu uživati u raznim tretmanima za zdravlje i ljepotu, uključujući i ayurvedske detox vikende. Novi pristup, dubinsko promišljanje o sebi, tim stručnjaka iz Indije, balansirana prehrana, revitalizirajući tretmani, tečaj joge… otvorit će vam sasvim nove vidike. Program uključuje smještaj i detoksikacijski ayurvedski doručak i večeru, pijenje ljekovite termalne vode, čajeva i napitka od đumbira, neograničen ulaz u bazene i Sauna Centar, pregled kod ayurvedskog liječnika te programe animacije, opuštanja i rekreacije.

Pripremite se za detoksikacijski vikend u Termama Laško uz ayurvedske tips & tricks:

Izbjegavajte hranu koja proizvodi amu
Ama je ljepljiva toksična tvar. Neekološka hrana, genetski modificirana hrana, hrana uzgojena kemikalijama, pesticidima i kemijskim gnojivima te hrana s kemijskim aditivima proizvode amu, unose toksine u tijelo i zbunjuju prirodnu “inteligenciju” probavnog sustava i stoga ih treba izbjegavati.

Izbjegavajte tešku i sirovu hranu
Izbjegavajte teške mliječne proizvode, namirnice koje su pržene ili masne, sirovu hranu bilo koje vrste, teške deserte i namirnice koje sadrže rafinirani šećer i med. Izbjegavajte kvasac i fermentiranu hranu.

Jedite hranu koja reducira amu
Uživajte u vegetarijanskoj hrani koja je lagana, topla, kuhana i lako probavljiva. Idealne su svježe pripremljene lagane juhe i organsko povrće kuhano sa začinima i žitarice. Što se tiče voća, jedite kuhane suhe šljive i smokve za doručak zajedno s pirjanom jabukom ili kruškom. Jedite puno kuhanog lisnatog povrća – kelj i kupus jako su od pomoći. Preporučuju se lagane, ali hranjive cjelovite žitarice kao što su kvinoja, ječam, amarant i riža u manjim količinama. Kanji, tekućina nastala kuhanjem riže s puno vode, izvrstan je topli napitak i koristan za ispiranje toksina iz tijela kroz urin. Začini poput đumbira, kurkume, korijandera, komorača i piskavice pomažu u otvaranju kanala tijela i ispiranju toksina preko kože, mokraćnog sustava, debelog crijeva i jetre. Pijte puno tople vode tijekom dana jer pomaže u ispiranju toksina iz tijela kroz urin.

Ayurvedski čaj za detoksikaciju

thermana-si-zdravlje-ayurveda-modnialmanah

Sastojci:
Dvije litre vode
1/4 čajne žlice sjemenki kumina
1/2 čajne žlice sjemenki korijandera
1/2 čajne žlice sjemenki komorača

Upute:
Prokuhajte ujutro dvije litre vode i dodajte sjemenke. Neka odstoji deset minuta u poklopljenoj posudi. Procijedite i pijuckajte tijekom dana.

Više o ponudi:
https://www.thermana.si/hr/paketi-ponudbe/ayurveda-vikend-hr

Trenutno nema komentara

Comments are closed