Apšisala vam je boja na moru? Potamnite je prirodnim putem!

Kad je kosa izložena jakom suncu svijetli i gubi onu svoju prirodnu boju, koja se s godinama gubi i pod utjecajem prirodnog procesa starenja-sjedenja. Ukoliko vam se ovog ljeta boja kose promijenila, a nemate svoju frizerku ‘pri ruci’ pogledajte na koje prirodne načine možete vratiti kosi lijepu boju!

Moć prirodnih ulja:
• Ricinusovo ulje – Frizeri tvrde kako je ovo jedno od najboljih ulja koja se mogu koristiti za borbu protiv gotovo svih problema kose. Ovo ulje štiti kosu od svih faktora koji je mogu oštetiti, jača korijen kose i sprečava gubitak njezine prirodne boje. Imate li prirodno smeđu boju kose redovito je njegujte upravo ovim uljem.
• Kana i kokosovo ulje – Želite li se bojati na prirodan način, a imate prirodno tamniju kosu, vjerujemo kako ste već otkrili blagodati kane. Ukoliko je još pomiješate s kokosovim uljem kosu ćete prirodno potamniti naglašavajući crvenkasti pigment kane.
• Ulje senfa – Jedan od učestalih začina u domaćinstvu blagotvoran je i u njezi kose. Posebno kad se nalazi u čistom ulju. U čemu je tajna? Ulje senfa bogato je vitaminima i mineralima, ono daje intenzivnu hranu vašoj kosi. Uz to, održava kosu zdravom i zaštićenom. Redovita upotreba ulja senfa učinit će vašu kosu gušćom, jačom i tamnijom.
• Ulje hibiskusa – Hibiskus ulje je jedno od najboljih ulja koje tamni kosu. Lijepo miriši i daje kosi sjaj naglašavajući sjajnu crnu nijansu kose.

Trenutno nema komentara

Comments are closed