5 savjeta kako se besprijekorno našminkati!

Šminkanje je umjetnost koja se vrlo lako svladava! Postoje pravila koja jednom treba svladati, a koja šminkanje pretvaraju u rutinu. Danas donosimo nekoliko trikova svjetski poznatih šminkera, pa drage naše – vježbajte!

Imate li male oči i želite ih povećati, zaboravite na tamna sjenila. Počnite jednim u boji kože, nakon čega trebate nanijeti do dvije nijanse tamnije sjenilo i lagano ga prstima razmazati prema obrvama kako bi izgledalo što prirodnije. Ukoliko nosite naočale pazite na efekt koji stvara make up u kombinaciji s naočalama. Kako oči ne bi izgledale manje, koristite svjetlija sjenila i veliku količinu maskare.

make_up_modnialmanah_beauty

Isto tako…
• Izgledate li umorno, nanesite malo korektora na vanjske uglove vaših očiju – izgledat ćete potpuno odmorno i naspavano.
• Nemate vremena za šminkanje? Poslužite se trikom i na usne nanesite svijetli, crveni ruž za usne. Kad usne izgledaju prirodno i zdravo nestat će umor s lica
• Nikada se ne šminkajte prije nego li počnete sušiti kosu. Toplina fena učinit će da vam se koža oznoji i da vam se šminka razmaže.
• Potrudite se da nađete vremena za hidrataciju kožu i nanesete kremu prije nego što počnete stavljati šminku. Osim što ćete zaštiti vaše lice, učinit će da se šminka lakše nanosi.
• Ako niste sigurni gdje treba staviti rumenilo nježno štipnite svoje obraze. Ako vam se svidi efekt, nanesite rumenilo na to područje i izgledat ćete lijepo i prirodno.
• Kako biste spriječili da vam se ruž nađe na zubima, pokušajte ovaj trik – kada nanesete ruž, stavite prst u usta, okružite ga usnama i izvucite.

Trenutno nema komentara

Comments are closed