5 sauna koje morate probati na Rogli!

Sauniranje zimi odlilčan je način za podizanje energije, borbu protiv depresije, ali i gripe čiji je vrhunac ovih dana. Upravo zato, skijanje ili pješačenje na planini uvijek završite sauniranjem koje je znanstveno dokazano najbolji način za opuštanje mišića nakon dana provedenog na snijegu. Zapravo, skijate li aktivno i skijanje kombinirate s opuštanjem u sauni izbjeći ćete upalu mišića.

Na Rogli su, usudili bismo se reći, odlične saune zbog kojih vrijedi zimovati na ovoj planini. Kompleks sauna nalazi se u hotelima Planja i Natura. Mi vam danas predstavljamo pet poslastica iz Planje koja se nalazi u kompleksu hotela preko puta skijališta. I da, ne propustite u Planji svakodnevne programe u sauni koji počinju u 16:30 (zadnji je u 19:00) tijekom kojeg terapeutkinja Andreja Cesar Goršek osmisli program u skladu s potrebama osoba koje su u sauni. Programi su uračunati u cijenu ulaznice u saunu, a ukoliko slušate njezine savjete rezultati neće izostati.

Za početak naučite ovo – prvi ulazak u saunu neka traje od 10-13 minuta, svaki idući između 15-20 minuta kako bi se tijelo na pravi način probudilo i kako bi se potaknule sve funkcije. Najbolje je napraviti pet intervala, s pauzom od 20-tak minuta. Slušajte svoje tijelo prilikom sauniranja – saunu napustite onda kad vam je dosta i odmarajte koliko trebate. Ne reagiramo svi isto.

Koju saunu izabrati?
Karbonska sauna – temperatura saune je između 55 i 65 stupnjeva, a osnovni joj je zadatak buđenje stanica i poticanje njihovog obrambenog mehanizma. U sauni su karbonski paneli koji blagotvorno djeluju na um i tijelo.

Infra sauna djeluje blagotvorno na otklanjanje umora i nakupljenog stresa, pomaže u uspostavljanju balansa između duha i tijela, djeluje na tonus kože i mišića, povećava cirkulaciju i djeluje na pomlađivanje tijela. Temperatura u ovoj sauni je između 65 i 75 stupnjeva, a vlaga do 45% što je čini jako ugodnom saunom.

Turska sauna je odličan način za otklanjanje napetosti i stresa, ali i suvišnih kilograma. Temperatura joj je do 50 stupnjeva, a vlažnost 100%. U ovu se saunu uvijek ulazi bez ručnika, a odličan joj je učinak na tijelo ukoliko sauniranje kombinirate s pilingom.

Finska sauna do 80 stupnjeva – 15% vlaga postepeno zagrijava tijelo i potiče cirkulaciju i lučenje štetnih tvari iz tijela. Ova sauna odlično opušta mišiće, rješava problem s kožnim bolestima, djeluje na ožiljke, jača srčani mišić.

Finska sauna 100 stupnjeva – 15% vlaga je sauna u kojoj se putem znoja najviše gubi štetnih tvari ali i minerala koje je potrebno nadomjestiti nakon boravka. U ovoj se sauni opuštaju mišići, jača srčani mišić, topi celulit i ublažava stres. Nakon boravka u ovoj sauni rashladite se ulaskom u hladni bazen.

Trenutno nema komentara

Comments are closed