5 osnovnih grešaka kad je zimska njega lica u pitanju!

Velike razlike između vanjske i unutarnje temperature, otežana cirkulacije tijela, usporen metabolizam ali i naša nebriga oko kože zimi (u odnosu na ljeto kad kožu više pokazujemo) mogu se uvelike odraziti na cjelokupnu ljepotu. Povežemo uz to i siječanjsku depru koja, vjerovali ili ne, pogađa pola populacije proljeće će biti u znaku beauty remonta. Kako bi koža bila zdrava i njegovana testirajte dnevnu rutinu njege i pogledajte što radite krivo, a što već danas možete ispraviti.

beauty-lice-njega-zima-modnialmanah-koža

Tuširanje (pre)vrućom vodom! Ok, godi koži, posebno nakon boravka na otvorenom, ali… zapitajte se što se događa kad promrzle stanice epiderme šokirate vrućim tušem. Vruća voda izvlači svu vlagu iz kože i ona postaje dehidrirana. Kako na licu, tjemenu tako i na čitavom tijelu. Tuširajte se mlakom vodom, a onda nakon tuširanja odjenite mekanu pidžamu od flisa koja će vas ugrijati. Lice umijte hladnom vodom i ne zaboravite kremu.

Oprezno s pilingom! Koža zimi treba biti otporna za hladan zrak i vjetar pa pazite da ne pretjerate s pilingom. Posebno lica. Dovoljan je samo jedan takav tretman u 15 dana kako biste probudili kožu, dopuštajući joj da se prirodno bori s hladnoćom.

Čuvajte se sapuna zimi! Posebno onog kojeg kupujemo u drogerijama i posebno u njezi lica. Istina, on je odličan čistač, dubinski čisti lice od šminke, ali… Sapun jako isušuje kožu i tijekom zime ga zamijenite gelovima i pjenama za kupanje na bazi ulja.

Oprezno sa šminkanjem, posebno sa stavljanjem pudera. Budući da je koža dehidrirana, nikad ne stavljajte puder bez adekvatne podloge. Hidratantna krema se mora dobro upiti u kožu, a potom krenite sa šminkanjem. Na taj ćete način uvijek izgledate svježe i prirodno, čak i s full make up-om.

Ne zaboravite na njegu dok spavate – posebno se to odnosi na njegu ruku i stopala koja u ovom periodu godine poprilično stradaju. Obuća i različite čarape (od umjetnih tkanina) isušuju stopala i pete, a ne nošenje rukavica i boravak na svježem zraku uvelike djeluju na tanju kožu ruku. Upravo zato prije spavanja jednom tjedno obilato namažite kožu na petama, navucite najlonske vrećice pa pamučne čarape kako bi se krema upila u potpunosti. Isti tretman napravite i s rukama.

Trenutno nema komentara

Comments are closed