5 modnih savjeta koje trebate znati ovog proljeća!

O trendovima za ovo proljeće pišemo već mjesecima, a danas je dan kad proljeće i službeno počinje. Dakle, nema više kompromisa i izgovora – vrijeme je za inventuru ormara i osvježenje look-a.

Ukoliko imate volje modirati se, a s modom niste baš na ‘ti’ evo pet osnovnih savjeta stilistice Alme Premerl Zoko koje biste trebali znati ovog proljeća!

Oprezno s uzorcima!
Animal print, cvijeće, lanci, geometrija… sve su to uzorci koji su u potpunosti preplavili izloge. Ukoliko ne možete odoljeti i sviđa vam se sve, stanite na loptu. Ne pristaje svakome sve i nisu dobri svi uzorci na svima. Što to znači? Volite li animal print, nosite samo jedan – u dnevnom look-u kao detalj, a u posebnim prigodama kao glavni detalj stila (primjerice dobra haljina). Isto tako ne miksajte printeve (što je trend) samo zato da biste pokazale da znate što je moderno. Bolje je nositi jedan dobar komad u kombinaciji s jednobojnim nego se ‘zašareniti’ i biti žrtva trenda!

Pazite na tkanine
topliji dio godine u fokus stavlja i drugačije tkanine. Pazite da ne nosite nekoliko vrsta sintetike u jednom odjevnom predmetu (poliamid+poliakril), ali i previše tanku i prozirnu odjeću! Prilikom odabira idealne tkanine važno je paziti na to da je tkanina dovoljno teška i pokretljiva. Ako je materijal prekrut, neće pratiti linije tijela, a ako je pretanak, naglašavati će svaku nesavršenost. Mješavina mikrovlakana vune i viskoze, pamuk ili pamuk pomiješan sa svilom odlični su izbori za temeljne odjevne predmete. Da, dobro ste pročitale- vuna je odlična i u toplijem dijelu godine jer kako nas zimi grije, ljeti hladi. Naravno ne radi se o pufastim vestama i teškim puloverima. Ima različitih inačica vune…

Koja je vaša boja ovog proljeća?
Na početku svake modne sezone važno je odabrati osnovnu boju koja će ujedno biti i nit vodilja za kombiniranje modnih detalja. Pazite da je u skladu s bojom očiju, puti i kosi te da odgovara bontonu odijevanja. Ovog je proljeća Pantone u fokus stavio ljubičastu i koraljnu, mi dodajemo i zelenu pa na njih obratite pažnju. Ovo su tri boje koje daju svježinu odijevanju i pristaju svima.

moda-fashion-savjeti-alma-pemerl-zoko-modnialmanah

Frizura podiže samopouzdanje!
Dobro ošišana i obojana kosa podiže svaku, pa i najobičniju kombinaciju. Osvijestite to da je kosa vaš stalni ‘modni dodatak’ i zapamtite da nema više izgovora za izrast, masnu kosu, sijede. .

Odijevajte se u skladu s godinama!
Moda je igra, pa pazite da se ne zaigrate previše. Odnosno budite uvijek u skladu s godinama i poslom kojeg radite – bez obzira što ‘stanete’ baš u sve što vidite u veličini 38. Ako ste u dvadesetim ili ranim tridesetim budite prava fashionistica i trendovima dajte prednost. Sad možete nositi baš sve – od drske mode pa do klasike koju ćete oplemeniti ponekim skupim modnim detaljem. U četrdesetim godinama pazite na kvalitetu tkanina i izradu odjeće, a osim jeftinijih komada nakita, ubacite pokoji skuplji, koji će podignuti cijelu kombinaciju. U pedesetima nema kompromisa – važna je i kvaliteta tkanine i savršena forma svakog odjevnog predmeta. Želite li biti šik poigrajte se detaljima – animal print cipelama i torbicom, velikim maramama, neobičnim sunčanim okvirima….

Trenutno nema komentara

Comments are closed