4 ukrasa za glavu koje ćemo nositi u ovoj sezoni!

Modni trenovi sezone u fokus stavljaju pokrivala za glavu – nose se kape, šeširi, šilterice… Kako odabrati idealan model i koji vam model uopće pristaje?

Ovo su četiri modela kapa/šešira koje već sad možete staviti na glavu!
• Popularna francuska kapa u ovoj modnoj sezoni nema stroge linije. Pletena je, ukrašena modnim detaljima pa tako jednostavna za kombiniranje s različitim modnim stilovima. Nosi se u kombinaciji s haljinama, suknjama, hlačama i to na bezbroj načina. Kome pristaje ovaj tip kape? Svim oblicima lica i polu dugoj i dugoj kosi.
• Šeširi su se vratili u velikom stilu. Mogu biti klasični (lovačkog ili kaubojskog stila) ili trendy – pleteni. Kako odabrati model? Nosite li strogi poslovni look nosite šešir strogih linija. Uz casual ili boho stil pristaje pleteni šešir. Prilikom odabira pazite na veličinu šešira i oboda. Što je manja glava neka je obod manji. Isto tako okrugli oblik lica izgledati će uže s asimetrično stavljenim šeširom. Must have sezone: slatki ‘jahački’ šešir malog oboda. Uz čizme visokih sara i kratki kaputić čini neodoljiv modni spoj.
• Ženstvene šilterice ove su sezone dobile bezbroj lica i ukrasa. Mogu biti napravljene od kombinacija tkanina i uzoraka, ukrašene zakovicama, kamenčićima… Potražite svoj spoj. Što treba paziti prilikom nošenja? Kako biste odabrali pravi model pazite da širina oboda ulazi u liniju obrva, odnosno da ih pokriva. Isto tako duljina šilta ne bi smjela biti dulja od dužine linije između čela i nosa kad podignete uspravno kapu.
• Pletene kape s ukrasima su odličan izbor za hladnije dane. Neka su šarene, ukrašene na vrhu, asimetrične, sa zanimljivim detaljem. U svakom slučaju kape se nose pa odaberite svoj model. Na što treba paziti? Važno je ne pretjerati odnosno odabrati kapu koja odgovara vašem stilu i svjetonazoru. Mislim da ćete se i same složiti s činjenicom kako je neprimjereno vidjeti zrelu ženu s ‘Hello Kity’ kapom na glavi.

Trenutno nema komentara

Comments are closed