10 specijaliteta koje ćete moći probati na Split Spring gourmet fairu

Splitu je u gastro ritmu, a svi putevi ovih dana vode u park Đardin gdje se održava Spring gourmet fair by Staropramen! Na ovom street food festivalu baš svi mogu isprobati specijalitete najboljih splitskih restorana i ugostitelja koji se smatraju pokretačima novog vala turizma u ovom prekrasnom gradu.

Tako danas, ali i ovog vikenda možete uživati u specijalitetima Bokamorre, Artičoka, Šuga, Uje oil bara, Bepe, Biberon Sushija, Fabriquea, Totosa, Make-Make, American Dollar bara te soparnika OPG Ćorić. Većina ovih vrhunskih ugostitelja po prvi put izlaze na „ulicu“ kako bi svojim sugrađanima te turistima donijeli nešto novo i zanimljivo u street food konceptu te dodatno obogatili turističku ponudu u predsezoni.

Što isprobati?

Pizzoka – Bokamorra
Bokamorra pizzaurant&cocktails na Split Spring donosi tradicionalno talijansko jelo panzerotti u svojem signature obliku kao pizzoku. Svoju pizzoku će puniti s nekoliko raznih nadjeva – tako će jedna biti s nekoliko vrsta sira i okusom njihove slavne Cheezus pizze, zatim jedna s pestom, sirom i mortadelom, dok će se treća bazirati na njihovoj mesnoj pizzi Porco mio. Uz ove savršene pizze u street food formi spremaju nam i odlične signature koktele osmišljene posebno za festival.

Sipa i bob – Artičok
Nagrađivani i hvaljeni splitski Artičok nam priprema 4 jela od kojih je teško izdvojiti jedno, ali izdvajamo tradicionalno sezonsko jelo – sipu i bob. Na njihovoj kućici na meniju će se naći i polpete od tune s pireom, roastbeef sendvič s domaćom majonezom, rikulom i kisolom kapulom te sendvič sa sporo kuhanom janjetinom, mladom kapulicom i namazom.

Šug teća: škampi, hama, vongole, dagnje i makaruni – Šug
Nedavno proglašeni najbolji mladi kuhar Duje Kanajet, nam između ostalog priprema svoju slavnu teću koja je signature jelo njegovog nedavno otvorenog restorana. U ovom slučaju fotografija govori više od tisuću riječi.

Frigadura- Bepa
Bepa donosi mix morskih plodova kao dio street fooda u obliku Frigadure – svježe s Peškarije za Split Spring platice probiru kozice, trljice i dagnje (ne nužno tim redoslijedom). Bez puno filozofije – malo brašna i prženje. Sve to, poslužuju s krumpirićima i bijelim umakom. Pravi Jadranski street food.

Kozice na brujet sa slanutkom – Uje oil bar
Uje oil bar zadužen je za čopkalice i tradicionalne specijalitete poput komiške pogače i pogače s kobajama i kupusom, zatim plate pršuta i sira te mariniranih inćuna i tapenade s domaćih kruhom, ali s njihova menija u oči odmah upada nešto „na žlicu“, a to su kozice na brujet sa slanutkom. Uje nam priprema i nešto „skoro slatko“, pa će imat kolač od rogača, ali i sir iz mišine sa suvim smokvama.

Crispy bacon burger – Totos
Ekipa iz Totosa već je pionir splitskog street fooda, a često gostuje i na zagrebačkim street food festivalima. Kako nema street food festivala bez burgera, omiljeni splitski burgeri sigurno će oduševiti sve posjetitelje Split Spring festivala. Crispy bacon burger s junetinom, pancetom, rikolom, sirom, rajčicom, jajem i barbacue umakom je među najprodavanijim burgerima u Totosu, a nuditi će se i na sajmu.

gastro-food-hrana-modnialmanah-split-spring-gourmet-fair-1

Street food meza – Fabrique
Fabrique za Split Spring priprema puno toga lipoga – osim uštipaka i svojih poznatih domaćih kiflica koje idu uz domaće namaze od sira i paprike, tu je i street food meza s mesnim specijalitetima koja dolazi i kao plata za dvije osobe, a koja sadrži piletinu u panceti, pileća krilca i rebarca te priloge poput krumpirića, zapečenog graha i prženog luka.

gastro-food-hrana-modnialmanah-split-spring-gourmet-fair-1

Poke bowl – Maka-Maka
MakaMaka za festival sprema 3 varijante poke (sushi) bowla i to bluefin sashimi od jadranske tune, organski tofu i togarshi piletine serviran u zdjeli s rižom, povrćem, kavijarom, morskim algama, avokadom te raznoraznim umacima.. Iz Maka-Make poručuju da je njihova ponuda „From Tokyo via Honolulu to Split“.

gastro-food-hrana-modnialmanah-split-spring-gourmet-fair-1

Tempura kozice – Biberon sushi bar
Biberon sushi bar, omiljeni splitski sushi bar na Split Spring gourmet fair nam donosi azijske specijalitete poput kozica u tempuri, gyoza s mesom i povrćem te spring rollica.

gastro-food-hrana-modnialmanah-split-spring-gourmet-fair-1

Spare ribs u Jack Daniels umaku – American Dollar bar
American Dollar bar već je u street food krugovima poznat po svojim slasnim svinjskim rebarcima u bbq te Jack Daniels umaku. Uz rebarca koja su realno za dvije osobe, imati će i pulled pork burger s devet sati lagano pečenom svinjetinom.

gastro-food-hrana-modnialmanah-split-spring-gourmet-fair-1

Trenutno nema komentara

Comments are closed